top of page
Поиск
  • Фото автораliceystorozinec

Освіта, що не вчить успішно жити в сьогоднішньому світі, не має жодних цінностей


15 – 16 жовтня у м.Рівне відбувся V Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок» Чернівецьку область, вперше, представили троє учасників. Це вчитель біології з Новоселиць кого району, вчитель початкових класів з Заставнівського району і вчитель початкових класів Сторожинецького районного ліцею.

Мета фестивалю полягала в окресленні кола проблем, пов’язаних із подоланням відчуженості учня від навчання, забезпеченням активної участі його у навчально-виховному процесі і визначення перспективних шляхів розв’язання їх; ознайомлення з практичним досвідом становлення суб’єктності школяра, ефективними методиками й технологіями впровадження ідей особистісно зорієнтованого, компетентісного і діяльнісного підходів; визначення подальших перспектив реалізації особистісно зорієнтованого і компетентісного навчання.

Протягом двох днів ішов інтенсивний обмін педагогічним досвідом, пошук шляхів вирішення проблем з упровадженням ОЗОН, встановлення контактів та розвиток співпраці своєрідним екраном ходу та результатів роботи фестивалю став фестивальний паркан, на якому розміщувалась інформація щодо заходів у рамках фестивалю, побажання й очікування учасників, коментарі та фотографії з місця подій.

Фестиваль відбувся. Як подія. Працювала в ІІІ студії, під керівництвом Ісаєвої Олени Олександрівни – завідувач кафедри методики викладання світової літератури НПУ ім.. М,П, Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор.Призентувала свій педагогічний досвід доповіддю і презентацією. Раділа успіху. Це окрилює, додає бажання працювати, творити.

Уся робота була спрямована на успіх. Інноваційні підходи: фестивальні майданчики, педагогічна трибуна, робота в студіях, відкриті уроки, психологічні тренінги і коучинги, допомогли розглянути складники основних проблем та можливості їх розв’язання. Фестиваль переконав, що діяльність у системі особистісно зорієнтованого навчання цікава, захоплююча, результативна.

Фестиваль відбувся і як свято. Вразила атмосфера тепла, родинності, доброзичливості. Упродовж двох днів відчула приємні враження і гордість, що дихаю ОЗОНом.

Уже після закриття у залі раптом зазвучав «Вальс ОЗОН»

Листя клена одягає модний блузон

Осінь вчителю танцює вальс «ОЗОН»

Тому фестиваль не закінчився. Він триває, бо це – стан душі

о – озонівці

з – завжди

о – освітить

н – надія.


10 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page